Dodatek do żywności w postaci białka z lnu ma wiele substancji odżywczych. Len oprócz białka dostarcza również cennych kwasów tłuszczowych omega-3, które są niezbędne w wielu procesach zachodzących w organizmie. Wpływają pozytywnie na pracę układu krwionośnego, w tym naczyń oraz mięśnia sercowego. To także wsparcie układu nerwowego oraz mózgu. Mają również dobre oddziaływanie na układ odpornościowy człowieka. Istotnym, choć często pomijanym składnikiem produktu białkowego jest błonnik. Pozwala on zapewnić właściwą perystaltykę jelit, reguluje trawienie, a także wpływa na zmniejszenie uczucia łaknienia. Jest szczególnie ważne przy spożywaniu odżywek białkowych, aby utrzymać właściwą pracę układu pokarmowego hamowanego przez spożycie większej ilości białka.
Postaw na sprawdzone surowce i dodatki do żywności naturalnego pochodzenia. Nasze białko pozyskiwane z siemienia lnianego to wysoka jakość. Dzielimy się również naszym doświadczeniem w kompletnym procesie powstawania nowych produktów czy wprowadzania marek na rynek. Twój sukces to także nasz sukces, dlatego zapraszamy do stałej współpracy!